Ik vind het moeilijk om keuzes te maken

Het is heel fijn dat er zo veel mogelijk is in een sieraad. Maar misschien zijn het voor jou wel teveel keuzes als je een sieraad wil laten ontwerpen, of een bestaand sieraad wil kiezen in de webshop. Een kort verlengstuk, helemaal geen verlengstuk, is het sieraad groot genoeg of moet het groter.

Lees meer »

Ringenbos

Een ringenbos is een bos met ringen in verschillende maten. De maten gaan stapsgewijs van goot naar klein. Je kan de ringen van het draad afhalen, waardoor je ze kan je passen alsof je een normale ring omdoet.  de ringen zijn ringen van een ander materiaal als zilver of goud. 

Lees meer »

Ring maat meter

De ring maat meter is een handig hulpje voor het bepalen van jouw ringmaat. De ring maat meter werkt als een riem. Je vormt een cirkel en steekt het eind door de gesp om de vorm vast te houden. Als de ring maat meter om je vinger zit kan je de grootte van de ring wisselen door het uiteinde heen en weer te schuiven. Als je de juiste maat hebt gevonden controleer je of de ring goed over je knokkels schuift. De ring moet niet te los zitten, maar ook niet te strak. Zoek naar een maat die voor jou fijn zit. Let op dat je tijdens het schuiven over je vinger de ringmaat niet verandert. Dit controleer je door tussentijds de maat af te lezen in het cirkeltje met vergrootglas.

Lees meer »

Geboorte bloemen

Bloemen zijn Iris haar favoriet. Welke bloem hoort er bij jou geboortemaand of bij jouw naam? Heb je een connectie met deze bloem?

Lees meer »

Moedermelk

Het is een zoektocht naar de juiste formule als het gaat om moedermelk. Ik ben bezig met verschillende testjes zodat ik moedermelk sieraden kan maken.

Lees meer »

Planeten stenen

Planeten en edelstenen zijn ook gecombineerd. Weet jij welke planeet en dus edelsteen er bij jou hoort? Laat er een prachtig sieraad mee maken dat jij samen met Iris ontwerpt!

Lees meer »

Solderen, brander, vuur, vlam

Door te solderen kunnen twee losse delen aan elkaar verbonden worden. Ik soldeer niet met tin, maar met zilver of goud soldeer met een vlam. Door het soldeer te verhitten, vormt het een bolletje, waardoor je het goed kan plaatsen. Na plaatsing moet het verder worden verwarmt. Het smeltpunt van het soldeer ligt lager als die van het basismateriaal. Daarom smelt het soldeer eerder.

Lees meer »

Geboortestenen/Geboortesteen/Maandstenen

Bij elke maand horen edelstenen. Prachtig om deze gedachte te verwerken in geboortesieraden, herdenkingssieraden een kraamcadeau en verjaardagscadeau. Zo kan je je geliefden een extra plekje geven, naast het speciale plekje in je hart.

Lees meer »

Waarom verkleurt mijn zilveren sieraad?

Dit ontstaat doordat jouw zilveren sieraad in contact komt met waterstofsulfide dat in de lucht zit. Dit bevat zwavel. De zwarte laag die jij nu op je sieraad ziet wordt zilversulfide genoemd. (AG2S) maar is meer bekend als een oxidatie. Deze laag is vrijwel onoplosbaar in water. 

Lees meer »

Wie heeft de webshop gemaakt?

Het maken van de webshop heb ik zelf gedaan. De webshop is gemaakt in Jouwweb. Een erg prettig programma om in te werken, zeker als je weet hoe alle knoppen en opties werken. Iris is geen website of shop bouwer, dus de functie van een webshop, die je kan kiezen bij jouwweb is heel erg fijn!

Lees meer »

Mijn pakket is beschadigd, wat nu?

Heb jij je pakket ontvangen maar is het onderweg beschadigd? Maak duidelijke foto's van hoe je het pakket ontvangen hebt. Over het algemeen zijn de producten beschermd tegen vervoersschade door hun verpakkingsmateriaal. Indien je als koper via foto’s kan aantonen dat het product toch vervoersschade heeft opgelopen, ontvang je van Zilver en Goud voor jou een nieuwe zending.

Lees meer »

Wat is een verantwoordelijkheidsteken?

Het verantwoordelijkheidsteken hoort bij het bedrijf dat de sieraden verkoopt. Aan het teken kan de waarborg of een kenner in het vak, zien wie het sieraad heeft gemaakt. Zilver en goud voor jou is in bezit van het verantwoordelijkheidsteken dat wordt aangebracht in het sieraad. 

Lees meer »

Wat is een gehalte teken?

Het gehalte teken wordt gebruikt om het soort en het gehalte van het edelmetaal uit te drukken. Er zijn Nederlandse gehaltetekens (uitgedrukt in duizendsten) voor elk gehalte.

Lees meer »

Wanneer is iets handgemaakt?

Wanneer je iets handgemaakt mag noemen is soms lastig te beoordelen. Een parel armbandje kan met de hand geknoopt zijn, maar dan heb je nog de parels niet zelf gemaakt. Wat vind jij, is dit hand gemaakt?

Lees meer »

Volgens track and tracé is mijn pakket al geleverd, maar ik heb het nog niet ontvangen.

Jouw bestelling is verstuurd met track en tracé code, zodat het voor alle partijen duidelijk is waar de bestelling zich bevindt. Indien track en tracé vermeldt dat bestelling is geleverd, is het aan jou als koper om te bewijzen, dat je de zending niet in ontvangst hebt genomen. Dit kan je doen door een screenshot of foto te maken van de volg website van de vervoerder waarop je jouw track en tracé code hebt ingevuld. In het formulier hieronder kan je dit doorgeven. Wij zullen dan contact met de vervoerder opnemen.

Lees meer »

Hoe maak ik mijn sieraden schoon?

Na een tijdje kan het gebeuren dat je sieraden van zilver of goud een aanslag krijgen. Dit kan komen omdat je misschien je sieraden om houdt tijdens het doen van de afwas, douchen, zwemmen of tuinieren. Er kunnen zeepresten, huidvet en andere bevuilingen achterblijven op of tussen het sieraad. Lees hier wanneer je je sieraden beter af kunt doen en hoe je ze het beste opbergt.

Lees meer »

Sieraden info

Materiaal

Maatvoering

Weetjes over zilver

Weetjes over goud

Zijn de sieraden uniek?

Wat is een verlengstuk?

Wanneer is iets handgemaakt?

Wat is De Waarborg?

Wat is een gehalte teken?

Wat is een verantwoordelijkheidsteken?

Onderhoud

Hoe zorg ik voor een langere levensduur van mijn sieraden? Hoe onderhoud ik mijn sieraden?

Waarom is mijn gouden sieraad zwart op sommige plekken?

Waarom verkleurt mijn zilveren sieraad?

Hoe maak ik mijn sieraden schoon?

Webshop

Wie is de ondernemer?

Wie heeft de webshop gemaakt?

Kan ik de sieraden van Zilver en goud voor jou in een winkel kopen?

De sieraden passen goed bij mijn winkel/webshop. Kan ik de sieraden van zilver en goud voor jou ook verkopen?

Ik heb een idee voor de webshop of sieraden, kan ik het delen?

Bestellen

Wat is de levertijd?

Waarom hebben sommige sieraden in de webshop zwart kleurende onderdelen?

Wat is een overeenkomst op afstand?

Wat is een duurovereenkomst?

Wat is bedenktijd?

Kan ik veilig online bestellen bij Zilver en goud voor jou?

Kan ik mijn bestelling annuleren?

Hoe zit het met e BTW?

Betaalmethodes

Kan ik achteraf betalen?

iDeal doet het niet, wat kan ik doen?

Verzenden

Welke pakket dienst bezorgd de pakketjes?

Mijn pakket is beschadigd, wat nu?

Volgens track and tracé is mijn pakket al geleverd maar ik heb het nog niet ontvangen

Ik heb een verkeerd bezorgadres doorgegeven

Wat kunnen redenen zijn van een vertraagde bestelling?

Hoe kan ik mijn bestelling volgen nadat ik besteld heb?

Garantie

Mijn sieraad is stuk, heb ik garantie?

Wat moet ik doen met een beschadigd sieraad?

Retourneren

Ik wil mijn sieraad graag retourneren

Wat is een model formulier voor herroeping

Wat is herroepingsrecht

Klachten

Technieken

Solderen

Polijsten

Matteren

 

Moedermelk

Geboortestenen

Planeten stenen

Dierenriem, sterrenbeeld stenen

Geboortebloemen