Wat is een verantwoordelijkheidsteken?


Het verantwoordelijkheidsteken hoort bij het bedrijf dat de sieraden verkoopt. Aan het teken kan de waarborg of een kenner in het vak, zien wie het sieraad heeft gemaakt. Zilver en goud voor jou is in bezit van het verantwoordelijkheidsteken dat wordt aangebracht in het sieraad. 

 

Iris verteld wat haar verantwoordelijkheidsteken betekend

De stempel is straks in jouw sieraad echt heel klein. Wat er staat is moeilijk te lezen met het blote oog. Ik heb gekozen voor de ronde buitenvorm omdat het dan lijkt alsof er een stip in je sieraad staat. Ik werk graag met ronde vormen dus ik vond dit het beste passen.

Verantwoordelijkheidsteken Zilver en goud voor jou

Je ziet twee letters en een ring afgebeeld, de letters staan voor mijn initialen, maar betekenen nog meer. Ze verbinden namelijk met geluk ook de voorletters van mij en mijn vriend Michael. De ring komt uit het logo van Zilver en goud voor jou. Deze heb ik iets aangepast zodat hij gebruikt kan worden in de stempel.

Als je nog verder kijkt, lees je het woord "Moi".

Een bekend woord in het Frans, me; mij. ook wel te vertalen als ik. Maar echt verstand van de Franse taal heb ik niet, dus ik gebruik ook mijn verbeelding. Het idee is dat jij als drager van het sieraad, de stempel kan interpreteren als ik, of mij, het sieraad is van jou, want dat verteld de stempel.

En ik kan het zelf interpreteren als dat ik het gemaakt heb.

Een sieraad van mij, voor jou. Een mooie woord speling uit de stempel en het logo bij elkaar.

 

Toen ik de stempel liet maken en nog eens zocht naar de verschillende betekenissen van het woord in verschillende delen van Nederland waar dialect word gesproken word gebruikt om elkaar te groeten. Dit woord word letterlijk uitgesproken zoals het er staat, dus eigenlijk als "Moj."

 

Voor mij is het echt een betekenis volle stempel geworden.

Ik zet hem met trots in elk sieraad dat ik maak.

 

Dankjewel voor je interesse.

Lieve groet,

 

Iris

Wil je meer over mij weten? Klik dan hier.