Retourneren


Bedenktijd (Niet voor sieraden volgens jouw specificaties)

De eerste 14 dagen nadat je jouw product ontvangen hebt, kan je je nog bedenken. In deze 14 dagen, dien je voorzichtig om te gaan met het product en de verpakking. Je mag het product uitpakken (mits dit niet verzegeld is) en gebruiken in de mate die nodig is om te kijken of dit product voldoet aan jouw wensen. Je behandelt het product net zoals je dit in een winkel zou doen. Als je al weet dat je het product gaat houden, is dit natuurlijk niet nodig. Wel geeft voorzichtig omgaan met je sieraad een langere levensduur. Lees hier meer over het lang behouden van je sieraden.

Bestelling retourneren

Je wil jouw gekochte product retour sturen omdat het toch niet bevalt of misschien is er een andere reden is waarom je de bestelling toch niet zou willen hebben. Wat de reden ook is, je hebt het recht om je bestelling tot 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden te annuleren. Je krijgt dan het volledige orderbedrag exclusief verzendkosten gecrediteerd.

Let wel op, want niet op alle producten geldt het herroepingsrecht.

Uitzonderingen retourneren

  1. Volgens specificaties van de consument vervaardigde producten, die niet geprefabriceerd zijn en die worden vervaardigd op basis van een individuele keuze of beslissing van jou, de koper, of die duidelijk voor een specifieke persoon bestemd zijn.Als je samen met Iris jouw sieraad hebt ontworpen, kan je het niet retourneren, maar bijvoorbeeld ook als je afwijkende afmetingen hebt in de dikte van een ketting, of een speciaal voor jou bestelde edelsteen, van bijzonder soort of afmetingen.
  2. Bij verzegelde producten. Wanneer de verzegeling verbroken is zijn deze producten niet terug te sturen; De verzegeling zit op het zwart omrande doosje waar je doorheen kan kijken, je kan dit sieraad niet vasthouden, maar wel helemaal bekijken.
  3. Producten die duidelijk van persoonlijk aard zijn;Voorbeelden hiervan zijn: een gravure, vingerafdruk, een echo foto of moedermelk steen.
  4. Producten die door hun aard/hygiëne niet kunnen worden teruggezonden.

Producten die tot de uitzonderingen behoren kan je niet retour sturen. Dit staat vermeld in de productomschrijving tijdens het bestelproces. Twijfel je of je jouw product kan retourneren en is dit wel wat je wil doen? Vul dan alsnog onderaan de pagina het formulier van herroeping in. Iris zal dan beoordelen of jij jouw product retour kan sturen.

Het is aan jou om op tijd, (binnen 14 dagen) actie te ondernemen zodat je je product kan retourneren.

Hoe stuur ik mijn product retour?

  • Verpak het sieraad zo goed als kan in de originele verpakking. Mocht je de kartonnen buitenverpakking hebben weggegooid, vervang deze dan door een gelijkwaardige doos.
  • Meld je product aan als retour op de webshop. (Hier onderaan de pagina)
  • Breng het product naar het dichtstbijzijnde pakket punt. Wat er onderweg gebeurd met het pakket is voor jouw risico. 
  • De kosten voor het terugzenden van het product zijn voor jou. Tenzij Zilver en goud voor jou dit anders overeenkomt.
  • Als Zilver en goud voor jou het product in goede staat heeft ontvangen en dit product niet tot de uitzonderingen behoort krijg je hiervan een bevestiging.
  • Zilver en goud voor jou zal jou het verschuldigde orderbedrag overmaken naar het rekening nummer dat je in het formulier onderaan deze pagina hebt doorgegeven. Dit is excl. verzendkosten van het terug zenden. Je ontvangt dus het bedrag dat jij bij aankoop hebt betaald.

Modelformulier voor herroepingsrecht

Modelformulier Zilver En Goud Voor Jou
PDF – 616,7 KB 541 downloads