Hoe maak ik mijn sieraden schoon?


Na een tijdje kan het gebeuren dat je sieraden van zilver of goud een aanslag krijgen. Dit kan komen omdat je misschien je sieraden om houdt tijdens het doen van de afwas, douchen, zwemmen of tuinieren. Er kunnen zeepresten, huidvet en andere bevuilingen achterblijven op of tussen het sieraad. Lees hier wanneer je je sieraden beter af kunt doen en hoe je ze het beste opbergt.

 

Dit is wat je zelf kan doen:

Met een zachte (nieuwe*) tandenborstel, wat ontvettend afwasmiddel en lauw water kan je jouw sieraad goed schoon maken. Kijk ook even naar de binnen/achterkant. *Let op dat er geen tandpasta resten in de borstel zitten als je een oude gebruikt, dit kan krassen geven op je sieraad. 

Doe wat zeep op de tandenborstel. Hou het sieraad onder de stromende kraan, of ondergedompeld in een bakje water. Zo heb je de minste kans op krasjes. Het huidvet, schilfers en de zeepresten van het douchen gaan er hopelijk voor een groot deel vanaf. Wil je jouw sieraad beter schoonmaken dan kan je een klein ultrasoon apparaatje voor thuis aanschaffen. Door trilling in het water kan het vuil beter verwijderd worden.

 

Je kan er voor kiezen tijdens het douchen, afwassen en andere taken die je sieraden kunnen bevuilen of beschadigen om je sieraden af te doen. Je sieraad krijgt hierdoor een langere levensduur.

 

Wist je dat verkleuring ook kan komen door medicijngebruik of de zuurtegraad van je huid?