Mogelijk in zilver of goud • Lange of korte ketting • Oorstekers of hangers • Een of meerdere kettingen in een sieraad • Wel of geen bedels • Edelstenen en/of parels • Er is veel mogelijk • Verpakt in een cadeau verpakking • Vanaf €30,-

Stel jouw eigen sieraad samen


Verwerk jouw dierbare herinneringen en symboliseer de personen die je lief hebt in jouw sieraad.

Jij geeft informatie, Iris maakt een ontwerp. Je kan ook voor iemand anders een sieraad laten ontwerpen. Jij bent dan de persoon die de informatie geeft. Als cadeau of bedankje maar denk bijvoorbeeld ook aan een gepersonaliseerde verlovingsring of vriendschapsringen.

Het proces is verdeeld in twee onderdelen. Jouw verhaal of dat van de persoon aan wie jij het sieraad cadeau geeft & het sieraad, het materiaal, de kosten en de technische aspecten.
Hoe meer informatie jij geeft, hoe beter Iris een passend ontwerp voor jou kan maken.

Voorbeeld van het ontwerpproces

Desiree wil graag een ketting laten maken die haar kinderen symboliseert en een gedachte geeft naar haar zwangerschap, waar ze hard voor heeft moeten werken. Desiree geeft in haar vraag al veel informatie waar Iris mee kan werken.

Soort sieraad: Ketting.

Materiaal: Zilver.

Draagkracht: Ze zal de ketting niet elke dag dragen en doet hem af als ze gaat slapen.

Verhaal: Haar kinderen en de pittige zwangerschap.

Budget: Haar budget staat vast.

Vanwege het budget zal Iris bijsturen in de richtingen die mogelijk zijn. Soms kom je er tijdens het ontwerp proces achter dat wat jij wil bereiken, niet haalbaar is in het budget dat je er voor hebt. Dit betekent niet dat jouw sieraad niet gemaakt kan worden. Je gaat keuzes maken. Blijft je budget zoals het is? Dan ga je schrappen in het sieraad. Iris helpt je hiermee. Een onderdeel in het ontwerp iets dunner maken (wel zo zodat het nog een degelijk sieraad is. Dat staat voorop), een ander soort ketting, de stenen of gravure weg laten. Dit zijn slechts voorbeelden.


In dit proces van het ontwerp is deze informatie genoeg. Als het ontwerp wat meer vorm gaat krijgen kijken we samen naar een passende lengte, dikte van de materialen, welke schakels we gaan gebruiken en hoe de ketting aan het ontwerp bevestigd wordt.
Het ontwerp kan een hanger zijn, maar het verhaal dat Desiree wil vertellen kan ook verdeeld zijn over de hele ketting. En hoeft niet standaard een hanger te zijn. Het kan meerdere lagen bevatten, kleine bedels. En alles in de vorm die bij Desiree past.

Iris communiceert met tekst en simpele pen tekeningen. Om ideeën te verduidelijken laat ze waar het kan voorbeelden zien in zilver. Of gebruikt de zilveren modellen om haar schets bij te staan. Maak je niet druk over het materiaal want het meeste in zilver, kan ook in goud.

Jij kiest uit alle opties wat je het mooiste vind. Maar vooral stuur je bij in een richting die jij op wil. Het wordt echt een sieraad voor jou, dat jouw verhaal verteld en dat bij jou hoort.

Soms komt er tijdens het schetsen bij Iris een idee en zal ze aanvullende vragen stellen. Geef het vooral aan als je ergens geen antwoord op wil geven of als je wil dat iets niet in het sieraad verwerkt wordt. Ze doet dit voor jou!
Onderaan deze tekst lees je voorbeeld vragen die Iris kan stellen.

Betaling

Tijdens het geven van de opdracht van een ontwerp betaal je €30,-. Iris maakt hiervoor een ontwerp in communicatie met jou en doet aanpassingen als dat nodig is. Wil je het sieraad laten maken? Dan krijg je jouw €30 terug als korting op het totaal bedrag. 


Als het ontwerp en alle metingen helemaal klaar zijn, je bent akkoord met de prijsopgave en je weet dat je het sieraad niet kan retourneren omdat het speciaal voor jou gemaakt is. Dan vraagt Iris een aanbetaling van de helft van het bedrag. De tweede helft betaal je als het sieraad af is voordat het verzonden wordt. Je keurt het sieraad goed via foto's, videobellen of een filmpje. Lukt het je niet om het goed te beoordelen of wil je het echt nog even passen? Laat het Iris weten!

Als je tevreden bent betaal je de tweede helft samen met de verzendkosten en stuurt Iris het sieraad veilig naar je op.

 

Laat jij een sieraad maken voor iemand anders?

...maar doe jij het ontwerp proces samen met Iris?
De persoon waar jij een sieraad voor wil laten maken ken je vast goed. Of je hebt een reden om het sieraad te geven. Je weet misschien wanneer
Jij verzamelt de informatie, je kennis over die persoon en probeert je te bedenken. Je weet misschien waar hij of zij van houd, wanneer de ontvanger jarig is. De vragen hier boven kan je proberen te beantwoorden. Je hoeft natuurlijk niet alles te weten. Met jouw gebaar, reden van het geven van een sieraad en wat je weet, kom je samen met Iris vast tot een mooi ontwerp.

Hou hier rekening mee

  • Iris heeft informatie van jou nodig om te kunnen gaan ontwerpen.
  • Je kan het sieraad dat speciaal voor jou gemaakt wordt niet retourneren. Zie ook de algemene voorwaarden.
  • Het ontwerpproces duurt zo lang als dat jij aangeeft (als je een deadline hebt voor het geven van een sieraad, zoals een verjaardag) Voor het maken van een sieraad heeft Iris vier weken nodig. Soms meer of minder, afhankelijk van het ontwerp. Dit zal ze met jou bespreken.
  • Soms ontstaan er andere sieraden uit de schets die voor jou gemaakt is. Uiteraard gaat het dan om de vorm en worden er andere symbolen gegeven of een geboortesteen ingezet van iemand anders. Omdat Iris de schetsen maakt kan ze ze opnieuw gebruiken. Persoonsgegevens blijven beschermd. Mocht het een succes en blijvend product worden vernoemt Iris het sieraad naar jou, als je dat zou willen.

Vragen voor het passende ontwerp kunnen zijn

  • Wat voor sieraad wil je laten maken. Een ketting, ring, oorbellen, armband, broche of iets anders zoals een miniatuur om neer te zetten of misschien heb jij een ander idee.
  • Wat is jouw wens?
  • Vanwege welke gelegenheid wil jij een sieraad laten maken?
  • Voor wie is het sieraad?
  • Hoe vaak ga jij het sieraad dragen? Is het alleen voor op een feestje en kan het wat exotischer zijn of wil je het elke dag dragen en moet het vooral tegen een stootje kunnen?
  • Wat wil je verwerken in het sieraad?

 

In jouw sieraad komen verschillende tekens

Aan de slag!

Samen ontwerpen

€ 30,00

Samen ontwerpen

€ 30,00

Probeer je wensen zo goed mogelijk aan te geven, dan kan Iris een passend ontwerp voor je maken.

Wil jij opties combineren in het vakje "gebruiken in sieraad"? Dat kan natuurlijk! Bijvoorbeeld een sieraad met geboortestenen, vingerafdruk en met de vorm van een silhouet. Je kan maar een optie kiezen maar er zijn er uiteraard meer mogelijk.

Op deze pagina lees je meer over het ontwerpproces.