ALLE SIERADEN » Maatvoering » Ringmaat

Jouw ringmaat opmeten


Als je een nieuwe ring wil laten maken is het natuurlijk fijn als hij goed past.

Om jouw ringmaat te bepalen kan je

  • Een bestaande ring opmeten,
  • Een ringenbos lenen van Zilver en goud voor jou,
  • De ring maat op meter ontvangen,
  • Een flexibel meetlint gebruiken. 

 

Handig om te weten

Tijdens het opmeten van je ringmaat is het goed om te controleren of de maat die je probeert goed over je knokkels kan. Met een flexibel meetlint is dit lastiger te bepalen als met een ringenbos. 

Je vingers wisselen constant van dikte en je linker en rechter hand zijn ook verschillend. Voor een goed beeld van je vingers meet je op verschillende momenten je ringmaat op. Gebruik steeds de vinger waar je de ring wil gaan dragen, aan dezelfde hand. Meet bijvoorbeeld in de ochtend, de middag en voordat je gaat slapen. Als je geen haast hebt met je sieraad, doe je dit ook een paar dagen achter elkaar. Zo leer je je vingers een beetje kennen en kan jij kiezen welke maat gedurende de dag het meest comfortabel zou zitten. Het weer kan ook van invloed zijn op de dikte van je vingers.

Als jij je ring wil wisselen van vingers of hand is het een grotere puzzel om de handigste maat te vinden, maar het is zeker mogelijk. Meet bijvoorbeeld al je vingers en schrijf alle maten op. Het gemiddelde van de maten die het dichtst bij elkaar liggen is het handigst om te gebruiken als ringmaat. Je zult de ring niet om elke vinger van beide handen kunnen dragen. Je mag altijd de gemeten maten van al je vingers doorgeven, zodat je samen met Iris de handigste maat en het gemiddelde kan bepalen.

 

Als je ring gemaakt is, zal je merken dat hij net als je t-shirt niet altijd hetzelfde zit.

 

Bestaande ring gebruiken

Voor het doorgeven van de juiste maat wil je de binnendiameter van jouw ring weten.

  • Kijk of jouw ring nog rond is. Als je jouw ring al langer draagt komt het wel eens voor dat de ring de vorm van jouw vingers aanneemt. Is jouw ring ovaal geworden? Neem contact met Iris op om samen jouw ringmaat te bepalen.
  • Je legt jouw ring op een meetlat of op een flexibel meetlint. Je hebt de maat nodig van de ruimte binnen in jouw ring. Als je een schuifmaat hebt, kun je daar ook de binnenkant van jouw ring mee opmeten.
  • Heeft jouw ring bolletjes zoals de ring in het voorbeeld? Gebruik dan altijd de kleinste afstand binnen in de ring om door te geven als ringmaat.

 

Bestellen zonder dat je jouw ringmaat weet, het kan!

Je kunt op de webshop tijdens het bestel proces van een ring doorgeven dat je jouw maat niet weet. Als je de bestelling doorvoert krijg je een ring maat meter of ringenbos thuis gestuurd. Hiermee kun je jouw ringmaat bepalen.

De ring maat opmeter, mag je houden en kun je opnieuw gebruiken. De ring maat opmeter is flexibel. Daarom is het preciezer om met een ringenbos je ringmaat te bepalen. De ringenbos stuur je weer terug. Iris heeft speciaal voor een plastic versie gekozen zodat de verzendkosten voor het terug sturen niet te hoog worden. In verband met corona zal de ringenbos voor het verzenden en na ontvangst worden schoon gemaakt.

 

Kom je er niet uit?

Als je graag wil overleggen mag je natuurlijk contact met Iris opnemen.