Een mooie lengte voor jouw ketting bepalen

Smaken verschillen, dus ook de hoogte waar jij je ketting het liefst draagt. En misschien is het ook afhankelijk van het kledingstuk dat jij draagt. Bij het laag uitgesneden jurkje wil je misschien dat je ketting wat lager valt en bij een hoger kledingstuk wil je dat je ketting wat strakker zit, of net andersom. Iris kan een verlengstuk aan je ketting maken, of over de ketting verschillende oogjes verdelen zodat jij in hoogte kan wisselen. Het verlengstuk kan je kiezen tijdens het bestelproces. Er is maar een lengte beschikbaar, maar wil jij andere afmetingen? Geef het aan, dan kan Iris dit voor je doen. Hou rekening met een meerprijs bij het aanpassen van lengtes of de verleng ketting.

 

Bestaande ketting gebruiken

Als je een ketting hebt waarvan je de lengte mooi vind kan je deze opmeten om de juiste maat door te geven. Dit doe je door de ketting voor je neer te leggen en hem uit te spreiden van links naar rechts. Meet nu met een meetlint, meetlat of iets waarmee je centimeters kan aflezen de totale lengte op. Je meet ook de sluiting. Zit er een verlengstukje aan en maak je je ketting altijd vast op een kortere lengte? Geef dan deze maat door. Misschien kan iemand in je omgeving je helpen.

 

Meetlint of touwtje gebruiken

Zonder ketting die goed past kan je ook thuis je maat bepalen. Voor het opmeten kan je een touwtje gebruiken. Dit kan ook een stuk lint, een oplaadkabel van je telefoon of een flexibel meetlint zijn. Met dit meetlint doe je of je een ketting omdoet, maar je doet de sluiting aan de voorkant. De De uiteinden komen op je borst bij elkaar. Waarschijnlijk heb je een kort en een lang stuk touw. Met je handen bepaal je waar je je ketting graag wil laten hangen. Je houd het lange uiteinde vast op de plek waar hij de andere kant raakt. Verschuif je vingers niet, want dan ben je je maat kwijt. Misschien kan je een streepje zetten of terwijl jij het vast blijft houden iemand anders vragen om de lengte op te meten.

Denk aan de kledingstukken die je hebt, past deze lengte goed bij alles, of wil je je ketting op verschillende hoogtes om kunnen doen? 

 

Voor het meten van verschillende lengtes in een ketting

Je bepaalt de maat van alle lengtes die jij mooi vindt. Afhankelijk van het verschil en jouw wens kiezen jij en Iris voor een verlengstuk of voor vaste oogjes, of andere oplossingen om jouw ketting op de gewenste lengtes vast te kunnen maken.

 

Waar moet je op letten?

Een langere ketting kan als nadeel hebben dat je hem gaat stoten en je kan makkelijker ergens achter blijven haken. Denk aan een lengte van 60 tot 80 cm. Als je jouw ketting onder je kleding draagt heb je hier natuurlijk veel minder last van.

 

Handig om te weten

Veel gebruikte lengtes heeft Iris voor jou aan het bestel proces toegevoegd. Als jouw gewenste maat er niet tussen staat kan je contact met Iris opnemen of toch de ketting in de juiste lengte te kunnen laten maken.

Iris zal je meenemen in de voor en nadelen van de lengte van jouw ketting in combinatie met de hanger of het ontwerp.

 

Kom je er niet uit?

Kom je er niet uit met meten? Misschien kan je iemand in jouw omgeving om hulp vragen als je handen tekort komt. Je mag natuurlijk ook Iris een berichtje sturen of even videobellen om het op die manier toch samen te kunnen doen. Het extra paar handen kan ze je via die weg helaas niet bieden.