De lengte van jouw armband kiezen


Bestaande armband gebruiken

Heb je een armband die je goed past? Dan kan je deze kan je gebruiken om voor je nieuwe armband de juiste lengte door te geven. Doe dit door de armband voor je neer te leggen en spreid hem uit van links naar rechts. Meet nu met een meetlint, meetlat of iets waarmee je centimeters kan aflezen de totale lengte op.

 

Meetlint of touwtje gebruiken

Als je geen armband hebt die goed past kan je ook thuis je maat bepalen. Voor het opmeten kan je een touwtje gebruiken. Dit kan ook een stuk lint, een oplaadkabel van je telefoon of een flexibel meetlint zijn.

Je pols meten

Op de plek waar je jouw armband wil dragen kan je met een meetint je pols opmeten. Je laat het meetlint aansluiten aan je pols, maar zorg dat het geen striemen maakt. Bij deze lengte tel je 1 cm op. Hierdoor gaat jouw armband wat losser zitten als het strakke meetlint. Als je een armband van dik materiaal laat maken, of een armband die erg breed is deze methode niet betrouwbaar genoeg. 

Doen alsof je een armband om hebt

Met dit meetlint doe je of je een armband omdoet. Nu je met het meetlint een armband om je pols gemaakt hebt kan je experimenteren met de grootte. Als je een maat hebt gevonden die fijn over je pols heen beweegt, niet over je hand kan schuiven en niet te ver richting je elleboog kan, eb je gevonden wat je zocht. Je houd het lange uiteinde van je meetlint of touwtje vast op de plek waar hij de andere kant raakt. Verschuif je vingers niet, want dan ben je je maat kwijt. Misschien kan je een streepje zetten of terwijl jij het vast blijft houden iemand anders vragen om de lengte op te meten.

Bedenk nog even of je je armband onder of over je kleding wil dragen. Als je je armband over je kleding wil dragen kan je tijdens het meten een kledingstuk onder het meetlint laten.

De ene keer strak en de andere keer wat losser?

Natuurlijk kan je net als bij een ketting ook een armband laten maken die je in lengte kan wisselen. Je bepaalt de maat van alle lengtes die jij mooi vindt. Afhankelijk van het verschil en jouw wens kiezen jij en Iris voor een verlengstuk of voor vaste oogjes, of andere oplossingen om jouw armband op de gewenste lengtes vast te kunnen maken.

Denk er aan dat de lengte van het verlengstuk aan je armband bungelt als je hem op de kleinste maat vast hebt gemaakt. Je kan makkelijker blijven haken achter een lang verlengstuk.

 

Waar moet je op letten?

Hou rekening met het soort armband dat je wil gaan dragen. Is het een hele brede of dikke armband? Dan heb je meer ruimte nodig om jouw armband om je pols dicht te kunnen doen dan bij een armbandje dat erg dun is.

 

Handig om te weten

Jij bepaalt of je jouw armband wat losser of juist wat strakker draagt. 

Bij een lossere armband moet je er aan denken dat je makkelijker kan blijven haken. Bij een strakkere armband moet je er rekening mee houden dat hij bijvoorbeeld niet over alle kleding kan. Je pols is best krachtig, als je armband erg strak zit kan het bewegen van je hand er voor zorgen dat de armband op hoge spanning komt te staan en mogelijk knapt of de schakels vervormen. Dit is afhankelijk van de dikte, de opbouw en het soort materiaal waar je armband van is gemaakt.

 

Kom je er niet uit?

Neem gerust contact met Iris op om te overleggen.