ALLE SIERADEN » 1. Nieuw HOME

Handgemaakt achter de werkbank

Gepersonaliseerde sieraden

alinea

Geliefden smelten samen

Rouwsieraden

Van de verlovingsringen van haar ouders maakt ik een herinneringssieraad met daarin de vingerafdruk en het handschrift van haar moeder.

In een fotoalbum vond ze een mooi stukje handgeschreven tekst dat ik heb overgenomen voor in deze hanger. In de video zie je de ringen echt samensmelten. Iets wat mijn hart echt sneller doet kloppen tijdens het maak proces. 

gravure vingerafdruk alinea

Review

zin of alinea?. / KNOP

zin

alinea

opsomming

me liefde met de hand gmemaakt

natuurlijke materialen zuiver

enz.

zin

alinea

zin

alinea

zin

alinea

zin

alinea

zin

Maatvoering

alinea

  • opsomming
  • ketting
  • armband

alinea

Waarborg en echtheid

Meesterteken van Zilver en goud voor jou

Je ziet twee letters en een ring afgebeeld, de letters staan voor mijn initialen, maar betekenen nog meer. Ze verbinden namelijk met geluk ook de voorletters van mij en mijn vriend Michael. De ring komt uit het logo van Zilver en goud voor jou. Deze heb ik iets aangepast zodat hij gebruikt kan worden in de stempel.

Als je nog verder kijkt, lees je het woord "Moi".

Een bekend woord in het Frans, me; mij. ook wel te vertalen als ik. Maar echt verstand van de Franse taal heb ik niet, dus ik gebruik ook mijn verbeelding. Het idee is dat jij als drager van het sieraad, de stempel kan interpreteren als ik, of mij, het sieraad is van jou, want dat verteld de stempel.

En ik kan het zelf interpreteren als dat ik het gemaakt heb.

Een sieraad van mij, voor jou. Een mooie woord speling uit de stempel en het logo bij elkaar.

 

Toen ik de stempel liet maken en nog eens zocht naar de verschillende betekenissen van het woord in verschillende delen van Nederland waar dialect word gesproken word gebruikt om elkaar te groeten. Dit woord word letterlijk uitgesproken zoals het er staat, dus eigenlijk als "Moj."

 

Voor mij is het echt een betekenis volle stempel geworden.

Ik zet hem met trots in elk sieraad dat ik maak. De stempel is straks in jouw sieraad echt heel klein. Wat er staat is moeilijk te lezen met het blote oog. 

Ik heb gekozen voor de ronde buitenvorm omdat het dan lijkt alsof er een stip in je sieraad staat. Ik werk graag met ronde vormen dus ik vond dit het beste passen." 

Wil je meer over mij weten? Klik dan hier.

 

Zilver

Volledig zilver wordt ook wel fijnzilver genoemd. Dit is erg zacht en niet geschikt voor draagbare sieraden. Daarom wordt het gelegeerd, er worden andere materialen aan toegevoegd om het materiaal sterker te maken.  De hoeveelheid fijnzilver in het materiaal bepaald het gehalte.

Zilver bestaat er in drie gehaltes:

Het 1e gehalte is het meest pure zilver dat er is. Het heeft namelijk 925 delen zilver, van de duizend.

Het 2e gehalte heeft 935 delen zilver. 

Het 3e gehalte heeft 800 delen zilver en daar wordt in Nederland nauwelijks mee gewerkt. 

 

Wat zit er in de andere delen van de zilver legering?

Voornamelijk koper, dit verschilt per gehalte. Diegene die het zilver gelegeerd heeft, bepaald de verhoudingen en de materialen die hij of zij toevoegt. Er bestaan alleen gehalte tekens voor de de eerste drie gehaltes. Als een legering daar van afwijkt kan het sieraad niet gekeurd worden. Iris legeert haar sieraden niet zelf. Wist je dat zilver een goede elektriciteit en warmte geleider is?

 

Goud

Volledig goud is 24 karaat. Dit wordt ook wel fijngoud genoemd. Dit is erg zacht en niet geschikt voor draagbare sieraden. Daarom wordt het gelegeerd, er worden andere materialen aan toegevoegd om het materiaal sterker te maken. De hoeveelheid fijngoud in het materiaal bepaald het gehalte.

Goud bestaat er in vier gehaltes:

22 karaat heeft 916 delen goud van de 1000.

20 karaat heeft 833 delen goud.

18 karaat heeft 750 delen goud.

14 karaat heeft 585 delen goud.

 

Wat zit er in de andere delen van de goud legering?

Voornamelijk zilver en koper, dit verschilt per gehalte en per kleur. Geel, rose, rood en wit. Iets minder koper en wat meer zilver in de legering geeft de rose gouden kleur. Zo heeft elke kleur zijn eigen legering en samenstelling. Diegene die het goud gelegeerd heeft, bepaald de verhoudingen en de materialen die hij of zij toevoegt. Wel bestaan er alleen gehalte tekens voor de de boven genoemde gehaltes. Als een legering daar van afwijkt kan het sieraad niet gekeurd worden.

Goud is een matige elektriciteit en warmte geleider, hierdoor kan er goed plaatselijk gesoldeerd worden.

Stenen alinea

Onderhoud sieraden

Als je jouw sieraden dag en nacht draagt, vergeet je misschien dat ze net als jij verzorging nodig hebben. Je kan de levensduur van je sieraden verlengen door ze met regelmaat even af te doen en schoon te maken.

Als je jouw sieraden af doet, kan je ze het beste opbergen in een afsluitbaar sieraden doosje. Dit voorkomt beschadigingen en kan bij zilver helpen het oxideren te verminderen. In de lucht zit waterstofsulfide dat zwavel bevat en hier reageert het zilver op, waardoor het zwart kan worden. Lees hier meer over het zwart worden van je zilveren sieraad.